Weer nieuws

Het heeft even geduurd maar weer wat nieuws van mijn kant.

In het jaar 2023 ga ik de duivensport weer oppakken en ga weer een vijftigtal jongen fokken.

Heb ik dan geen oude duiven meer ja hoor maar daar kijk ik waar het schip strand slechte voorbereiding gehad in 2022 de focus ligt dit jaar bij de jongen.

Waarom op nieuw een start maken ik ben na vele ups en downs op 15 november eindelijk geopereerd en heb nog wel een weg te gaan om goed te herstellen.

Wel afscheid genomen van een aantal duiven en kweekkoppels, kweekkoppels gehalveerd en hopen dat de over gebleven kweekkoppels mij weer voorzien van bruikbare duiven voor de toekomst.

Zoals gezegd we beginnen weer op nul en hopen op een mooi stel jongen die dan geschikt zijn voor mijn favoriete spel de dagfond in 2024.

Ook mijn site wordt weer aangepast en bijgehouden met nieuwe duiven informatie dus veel plezier met het bezoeken en lezen van mijn site.

Laatste nieuws van 2020

Nog even voor het eind van het jaar wat nieuws en voorbereiding kweek 2021.

Zoals eerder gezegd een aantal nieuwe duiven erbij gehaald voor de kweek zie stambomen.

Denk weer een mooie aanvulling en er is ook een vale duivin uit de Jan 844 naar het kweekhok verhuist.

Daarbij heb ik ook nog een aantal laatjes van mijn maatje Ray Jonker uit zijn beste duiven gekregen maar die laat ik eerst duif worden worden nu al mooi.

Tweede kerstdag ga ik de kweekkoppels samen zetten en voor koppelen voor de derde week van januari de vliegduiven worden ook de derde week van januari gekoppeld.

Vanaf volgende week komt mijn koppellijst 2021 op de site te staan.

Verder wens ik iedereen fijne feestdagen en een gezond en goed 2021.

Ps. past goed op jezelf.

Coronatijd

Hier wat nieuws vanuit Didam want ja hoe raar de situatie is je bent toch al weer bezig met het samen zetten van de koppels voor de kweek voor januari.

Heb een aantal duiven weggedaan en wat anders erbij gehaald je probeert toch steeds voor jezelf de lat hoger te leggen en hopen op toppers.

Stambomen komen later maar heb een zeer mooie duivin van kampioen Peter Jansen erbij gehaald komt alleen maar uit toplijnen en kampioensduiven. Ook heb ik een aantal duiven gekregen van mijn maatje Raymond Jonker vanuit zijn kapitale kweekhok deze duiven komen uit bewezen kweekkoppels bij hem zoals uit de 99 en uit de vale Dries en uit Jet daarin zit ook bloed van de oude vale lijn gekruist met topduiven.

Daarbij nog een doffer erbij gehaald uit het oude soort van Berth Knaven waar ook wat vale bloed van mij en mijn vader in zit.

Al met al ben ik benieuwd maar het ziet er goed uit zeer mooie duiven en uit bewezen koppels maar ben altijd op zoek naar versterking.

De vliegers heb ik ook geselecteerd heb nog 9 doffers en 9 duivinnen heb 4 doffers en 9 duivinnen om mee te vliegende beste gaan dan naar de dagfond.

Nu alles door de corona is gecanceld tentoonstellingen enz. houdt mijn cluppie de Vredesbode uit Didam vanaf 6 november een bonnenverkoop op duivennet met zeer goede bonnen van nationale en internationale toppers.

Als de bonnenverkoop is afgelopen volgt er op duiven.net een jongen duiven verkoop plaats van Pigeon Loft Didam ook dit is zeker de moeite waard om die te bekijken.

Midden/Eind november komt koppellijst van de kwekers 2021 op de site van mij.

Nou iedereen succes en blijf gezond tot later.

Evaluatie 2020

Ja het vliegseizoen 2020 zit er weer op en ja wat moet je ervan zeggen een interessant jaar met de corona.

Voor mij was het seizoen één waarbij ik niet stil sta begin ging nog wel maar toen ging het met ups en downs. Je merkt dan als je er geen tijd en aandacht aan schenkt mag je ook niets verwachten en het klopt wat je geeft krijg je terug.

Vitesse ging boven verwachting maar toen kwam de midfond en die viel tegen de duiven kwamen niet zoals ik gewent was. De dagfond ook niet best maar dat was te verwachten gezien de uitslagen van de midfond en de energie en tijd die ik er in had gestoken dus de duiven kan ik niets verwijten.

Jongen heb ik niet gespeeld alleen op de taart vluchten wel een stel mooie overgehouden voor volgend jaar.

Gelijk een aantal duiven uitgeselecteerd ook bij de kwekers en wat nieuw aangeschaft met bloed van mijn oude vale lijn.

Toch dit jaar wel de asduif bij de vereniging de 17-1019455 een duivin soort Driessen x Ebben.

Al met al een jaar om niet teveel bij stil te staan en zal ook wel een stil jaar worden geen tentoonstellingen enz.

Zal ook weer wat laten veranderen op de site de nieuwe duiven bijvoorbeeld en een link plaatsen om onze bonnenverkoop van de Vredesbode te volgen via duivennet.

Ook komt er een verkoop van jongen van kweekhok Pigeonloft uit Didam uit de besten duiven ook bij duivennet zal ook deze de link plaatsen.

Verder wens ik iedereen succes met de kweek en hou de site in de gaten en tot later.

Verslag van de afgelopen vitessevluchten

Zoals al gezegd ligt mijn focus op de dagfond en zijn de vitesse vluchten minder belangrijk voor mij ik zie het als start van de voorbereiding.

Ik speel de eerste drie vluchten gewoon op nest ze moeten maar thuis komen en de laatste vlucht gaan ze op weduwschap als voorbereiding voor de midfond.

Ben met 9 duivinnen begonnen en heb er 7 over één hele fijne duivin verspeeld maar ze kwamen goed af en fit thuis ben tevreden.

Deze week de duivinnen op weduwschap gezet en ben begonnen met trainen ben tevreden hoe het ging maar deze week gaat het serieuze werk beginnen en ook de voeding wordt aangepast.

Dus zaterdag was de laatste vitesse vlucht vanuit Etroeungt Frankrijk ongeveer 260 kilometer en speel toch een 31e van de hele afdeling 9 van 23042 duiven toch een leuke bonus.

Het was mijn duivinnetje een vet blauwe de 17-1019455 soort Ebben x Knaven die mij veraste ben er toch blij mee.

Nu op naar de midfond ze gaan allemaal weer mee en elke week kijken hoe het gaat de trainingen worden aangepast en ook de voeding wordt nu ook aangepast toch twee nachten mand.

Ik wens iedereen succes op de aankomende vluchten en geniet tot zover een kleine terugblik tot volgende keer.

Koppellijst online

De koppellijst voor 2020 staat online.

Heeft u interesse, dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Tegenslag

Na tegenslag met gezondheid wat nog niet optimaal is heb namelijk uitval van mijn nieren gehad en loop nog bij een specialist laat ik weer eens iets van mijn horen.

In deze periode stond de duivensport op een laag pitje maar heb er nu weer zin in blijft toch kriebelen. Toen ik 10 dagen in het ziekenhuis lag heeft mijn maatje Ray Jonker de duiven verzorgd ben hem zeer dankbaar daarvoor. Maar die periode kwam bij mij hard aan en alle plezier in de sport was verdwenen want dan kom je erachter wat gezondheid is.

Maar nu naar wat ups en downs kijken we weer vooruit en heb mijn focus weer staan op de duiven. Door een niet optimale voorbereiden van de afgelopen jaar door mijzelf ga ik kiezen om dit jaar met duivinnen te gaan vliegen en misschien later ook weer met de doffers.

Al met al na een rustige periode pak ik nu alles weer op en zal mijn site ook weer bijhouden.

Wat is er veranderd mijn kweekhok is op de schop gegaan duiven eruit gedaan en wat nieuws aangeschaft.

De Site veranderd met inhoud en foto’s dus zeg ik veel plezier en tot later.

Ik wil nog wel één ding kwijt je leert je vrienden kennen in een moeilijke periode en daar wordt je sterker van en je gaat toch met andere ogen kijken ik zeg geniet van alles.  

Nieuwe aanwinst

Ik was in de gelegenheid om een nieuwe aanwinst aan te kopen  van Falco en Will Ebben.

Ik ben zeer content met deze nieuwe aanwinst; zo is hij een kleinzoon van “Roosje” en “Zlatan”

Volgende week zal ik nog 2 nieuwe aanwinsten presteren uit de “Blue Els-lijn” van Berth Knaven.

Ook zal volgende week de koppellijst 2018 gereed zijn.

Nationale huldiging

Afgelopen weekend tijdens de NPO Nationale Dagen werden de Nationale Kampioenen gehuldigd

1e Onaangewezen Dagfond

9e Aangewezen Dagfond

 

1e Onaangewezen kampioen dagfond van Nederland

Eindelijk is het zover eindstand dagfond 2017 de volledige uitslag staat op de site van NPO.

Met een trots kan ik zeggen dat ik 1e onaangewezen en 9e aangewezen kampioen geworden ben van Nederland.

Zo zie je dat je met weinig duiven maar met bloed zweet en tranen en al die zaken samen tot mooie resultaten kan ontstaan.

Na vorige jaar 3e onaangewezen kampioen te zijn geworden van de dagfond van Nederland ben ik trots op dit resultaat en heb een  mooie uitdaging voor 2018.